Dark Bit Factory & Gravity

GENERAL => Challenges & Competitions => Topic started by: mind on March 14, 2008

Title: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: mind on March 14, 2008
so i was bored and decided to start up good ole' tp7 again to see if i could whip up something half decent and/or remotely interesting, and here is the fruit of my <sarcasm>hard work!!</sarcasm>

it's 8bit grayscale in 320x200 and it's using some old shit pictures i had laying around on my drives, mainly because i cant be arsed to reinstall photoshop after my recent hdd-crash and it also features semi-full source(did i mention that its an ugly hack? :boxer: ).

There will be no screenshot of the crap, due to the photoshop issue above.. and no, dont even get me started on mspaint.exe because i deleted that shit ages ago :P

so enjoy.. oh, and buttons 1, 2 and 3 can be a good idea to press, as well as escape if you want to quit :)
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: hellfire on March 14, 2008
classic in every aspect! ;D
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: Rbz on March 14, 2008
Very nice transition texture-San, and props for using turbo pascal till today  :P
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: rain_storm on March 14, 2008
Pascal produces some nice small code 11kb, you wont get much done in 11kb on most languages without jumping through hoops. very good entry. :D
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: energy on March 14, 2008
 :goodpost:
Woow....

Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: Shockwave on March 14, 2008
Fabulous looking transitions texture-san :)

Thanks for supporting the challenge with this neat entry and props for using Pascal too :)
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: ninogenio on March 14, 2008
ive tried like feck and i cant get it to run properly the window opens and the prog doesn't crash but all i get is a black screen.

ive tried pushing 1,2,3 but nothing happens for me ???
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: mind on March 15, 2008
thanks guys :)

rainstorm: thats not even small, i can probably push it down to 2k if i spend another 5 minutes, but i have access to libs and thus i use them :D

nino: thats strange.. are you running xp or vista? i couldnt get it to run in vista since its a 16bit app, and on my xp system it runs just fine.. could it be that it defaults to "running" in windowed mode? if so, try alt+enter when the window appears..


the only real reason i used pascal is that i dont have to spend 15 minutes setting my windows shit up etc.. i code my prototypes in pascal 99% of the time, even though its AWFULLY SLOW and will only run in real mode 320x200x8bpp etc.. i could spend half an hour getting it running in win32 if i wanted too, and maybe i will if too many people report problems but as for now i dont really see a need to do so.. i entered for fun mostly, i dont expect to win :)
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: ninogenio on March 15, 2008
im running xp,

it opens full screen but its just blank i tried setting my desktop color depth to 16 bit just incase but that didn't help.i think its something to do with my hardware as ive had a few problems like this before.
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: Jim on March 15, 2008
As you say, it won't run on Vista as 16bit DOS apps are gone there now, but I read the pascal code (thanks for posting that) and I think I can see the effect in my head :)  Maybe a screenshot for those not so blessed? ;P

Jim
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: mind on March 15, 2008
i'll look into that tomorrow nino.. now i really have to get some sleep.. but until then, have you tried dosbox? (and that goes for jim too :P)

i'll see what i can do about the screenshots, might be able to fix something up tomorrow morning.. will most likely be raw/bmp/pcx, since i have no idea how to export gifs/jpegs in pascal.. got no code for that :/ or i'll just get the shit running in win32. if i can be arsed :P
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: Paul on March 15, 2008
this system doesn't support fullscreen mode. bla bla bla bla!

I cant run it at that resolution, any chance of a windowed version? please :)
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: Pixel_Outlaw on March 16, 2008
this system doesn't support fullscreen mode. bla bla bla bla!

I cant run it at that resolution, any chance of a windowed version? please :)
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: mind on March 16, 2008
i have no idea what kinda weird rigs you guys are running, that doesnt support a standard 320x200x8bpp VGA mode, but whatever.. Win32 version now available, for all your enjoyment.. it's a quick hack but should work on any rig.. still no screenshot though :P
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: benny! on March 16, 2008
doesnt work on vista either.

Its not possible to open a 320x256x16bpp screen here.
I really would like to see it...
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: mind on March 16, 2008
check the post above you benny, win32 version attached.. :D

and if that doesnt run, i'll just say fuck it :D

if your comp/shitvista/whatever cant handle a standard win32 application drawing on a 320x200x8bit standard windows TImage canvas then i dont know what to say nor think :D
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: Shockwave on March 16, 2008
Quote
i have no idea what kinda weird rigs you guys are running, that doesnt support a standard 320x200x8bpp VGA mode, but whatever.. Win32 version now available, for all your enjoyment.. it's a quick hack but should work on any rig.. still no screenshot though

Lots of modern cards have dropped support for all the 320 X 240 modes which sucks.

Dosbox runs your program fine though and the windowed version works on all three computers I tried it (including one with vista).
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: mind on March 16, 2008
Quote
i have no idea what kinda weird rigs you guys are running, that doesnt support a standard 320x200x8bpp VGA mode, but whatever.. Win32 version now available, for all your enjoyment.. it's a quick hack but should work on any rig.. still no screenshot though

Lots of modern cards have dropped support for all the 320 X 240 modes which sucks.

Dosbox runs your program fine though and the windowed version works on all three computers I tried it (including one with vista).


ahh thats good news, so now everyone should be able to enjoy it :D
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: Paul on March 16, 2008
First exe works fine with dos box, and the second one runs as it should in vista.

Nice transitions, good blending.


in dosbox it lagged like hell though, probably because Dosbox stopped it from getting 100% cpu power, does anyone know how to fix that?
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: Hotshot on March 16, 2008
this is cool and nice one  :)

Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: mind on March 16, 2008
First exe works fine with dos box, and the second one runs as it should in vista.

Nice transitions, good blending.


in dosbox it lagged like hell though, probably because Dosbox stopped it from getting 100% cpu power, does anyone know how to fix that?

acually, that lag is because dosbox has really bad support for 16bit dos(a.k.a REAL mode :))
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: ninogenio on March 17, 2008
thanks for the update mind the transitions look really cool.
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: Optimus on March 22, 2008
I quite like this one. The transition mask is better than my plasma one and the 3 different kinds of transitions with the color fade makes it interesting. Is it perlin noise or a fractal generated texture or something?
Title: Re: [TRANSITION] alphablending on crack
Post by: mind on March 23, 2008
I quite like this one. The transition mask is better than my plasma one and the 3 different kinds of transitions with the color fade makes it interesting. Is it perlin noise or a fractal generated texture or something?

To be perfectly honest, I'm not quite sure.. It's something i found laying around in my code folders but knowing what kind of stuff I normally code I'm willing to bet that it's some kind of experimental noise function with some blobs and distortion :)


in dosbox it lagged like hell though, probably because Dosbox stopped it from getting 100% cpu power, does anyone know how to fix that?

Paul, go thru your dosbox.conf and change your core=auto and cycles=auto to: core=dynamic and: cycles=max and that should fix the dosbox problems..